Těsto:
5 vajec
200 g jemného cukru krystal
200 g polohrubé mouky
5 polévkových lžic studené vody
1 prášek do pečiva
Krém:
200 g másla nebo rostlinného tuku na pečení
1 slazené kondenzované mléko (salko)
4 větší banány
rybízový džem nebo meruňkový džem
Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme (teplotu neuvádím - peču od oka při střední teplotě). Vychladlý plát potřeme džemem, poklademe banány nakrájenými na kolečka (banány krájím kráječem na vajíčka, kolečka jsou krásně stejná a je to rychlé :-))a nahoru opatrně rozetřeme karamelový krém. Nakonec můžeme dozdobit např. nastrouhanou čokoládou.
Krém ze salka:
Vezmeme plechovku salka a uzavřenou ji vaříme cca 2 hodiny (vody v hrnci musí být dost, aby se provařila hezky celá plechovka). Nejlepší je asi uvařit si karamel den předem, aby nám pořádně vychladl. Když je karamel vychlazený, tak ho smícháme s máslem a vyšleháme do krému.
Tento recept jsem pekla ještě jako malá s mamkou. Fotografii bohužel nemám, ale tyto řezy mohu vřele doporučit. :-)
Autor: Mallenia | |
Datum vložení: 24.06.2012 21:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz