TopRecepty.cz

Jahodová bábovka s čokoládou


Jahodová bábovka s čokoládou

Suroviny

250 g polohrubé mouky
200 g rozpuštěného másla
150-160 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe)

Na dochucení může být:
1/3 čokolády na vaření
100 ml smetany stačí 12%

Postup

Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si promícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme do vyšlehaného těsta z vajec. Pak přidáme citronovou šťávu a jahody umyté a rozmačkané vidličkou a vše ještě prošleháme-těsto je tužší, neteče a proto si ho přendaváme do bábovkové formy větší vařečkou, nebo lžící, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180%, 45-50 minut, zkoušíme špejlí, neboť každému peče trouba přece jen trochu jinak. Pokud se rozhodneme, že bábovku ještě vylepšíme necháme ji vychladnout, do kastrůlku si nalijeme smetanu a rozlámané kousky čokolády, kterou necháme rozpustit a mícháme až téměř do varu, aby nám vznikla celistvá čokoládová hmota a tou potíráme celý vršek bábovky. Pokud nechceme mazat čokoládou, tak jen pocukrujeme.

Poznámka

Bábovka je senzačně vlhká až šťavnatá a chutná jahodově! Dostala jsem velkou pochvalu. Dělala jsem jí s tou čokoládou a byla ještě lepší.

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 26.06.2012 22:19

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz