250 g máslových sušenek
125 g másla
Krém:
300 g sýra Lučina
300 g sýra Gervais
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
2 lžíce malinové marmelády
150 g malin
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.Krém: Smícháme Lučinu s Gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět vše vyšleháme.Marmeládu lehce rozehřejeme v kastrůlku, aby byla tekutější a přimícháme do krému.Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát. Potom ho posypeme malinami a necháme alespoň 1 hodinu v lednici.
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Krém je řidší konzistence, aby byl tužší, musela by se přidat želatina. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.
*Recept je z časopisu Gurmet červenec-srpen 2012, kde je uveden pod názvem Ovocný cheesecake.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 28.06.2012 18:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz