350 g hořké čokolády (nebo mléčné čokolády)
4 vejce
2 lžíce rumu (nebo Baileys nebo jiného oblíbeného alkoholu)
250 ml silné horké kávy
špetka soli
jahody
maliny (nebo jiné ovoce)
šlehačka nebo kysaná smetana na ozdobu
Čokoládu (dala jsem půl na půl a asi 3 zbylé čoko mušle) nalámeme na malé kousky do mixeru, přidáme celá syrová vejce, špetku soli a likér. Vše mixujeme dokud se suroviny nespojí. Pak malým pramínkem přiléváme silnou vřelou kávu a mixujeme, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Vřelou kávou se čokoláda krásně rozpustí a vejce projdou tepelnou úpravou :)). Nalijeme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme ovocem a šlehačkou nebo kysankou.
Tato obdoba čokoládové pěny mě zaujala v posledním Magazínu Albert, kde ji připravovala šéfredaktorka Dita P.
Je vynikající a hříšně lahodný :)) :))
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 30.06.2012 18:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz