4 velká jablka
šťáva z 1/2 citronu
1 vanilkový cukr
1 svitek skořice
1/2 sáčku vanilkového pudinku
250 ml vody
80 g hořké čokolády
80 ml smetany (30%)
pár kapek mandlového aroma
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce pražených mandlových lupínků
1 malé jablko
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.Nasypeme do kastrůlku, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici a asi 150 ml vody.Přivedeme k varu a krátce povaříme.Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek a přidáme k rozvařeným jablkům. Vaříme ještě asi 2 minuty.Vyndáme skořici, pudink rozdělíme do 4 sklenic a necháme vychladnout.Čokoládu nalámeme na kostičky a nasypeme do misky. Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu, po obvodu hrnce se začnou tvořit bublinky a nalijeme na čokoládu. Směs dobře rozmícháme až vznikne hladká čokoládová ganache. Přidáme pár kapek mandlového aroma a necháme lehce zchladnout. Rozlijeme na připravené pudinky. Dezert dáme do lednice a necháme vychladit.Před podáváním ozdobíme dotuha vyšlehanou smetanou, mandlovými lupínky a plátky čerstvého jablka.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 30.06.2012 20:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz