Korpus:
2 vejce
120 g cukru krystal
1/2 vanilkového cukru
125 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
75 ml oleje
50 ml horké vody
Krém:
500 ml smetanyke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 pomazánkové máslo
200 g zakysané smetany
1 želatinový ztužovač
Dále:
rybízová marmeláda
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků.
Takto jsem připravila dva korpusy. Aby nebyli těsta stejné můžeme do jednoho vmíchat kakao pro obarvení.
Krém:
Ušleháme si šlehačku se ztužovačem dotuha. Vmícháme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a přidáme želatinový ztužovač připravený dle návodu na obale.
Korpus potřeme marmeládou a přiklopíme druhý korpus, který také potřeme marmeládou. Nakonec natřeme krémem.
Přeji dobrou chuť.
Autor: JaneeS | |
Datum vložení: 03.07.2012 11:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz