150 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
50 g jemného krystalového cukru
500 g červeného rybízu
Jogurt smícháme se smetanou, přisypeme vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou lehkou pěnu. Pěnu dáme do chladničky.Odstopkujeme červený rybíz. Nejhezčí kuličky, asi polovinu množství si odložíme stranou a zbylý rybíz vmícháme do pěny.Těsně před servírováním rozdělíme pěnu do pohárů. Navrch rozdělíme uchovaný rybíz.Hotový dezert servírujeme a na stůl postavíme cukřenku s cukrem krystalem, aby si dezert mohl každý podle chuti přisladit.
Tip: Tento svěží dezert je ideální podávat v létě, vychutnat si ho můžeme i v zimě, v tom případě použijeme zmrazený rybíz. Dezert můžeme připravit z jakéhokoli červeného ovoce – např. malin, borůvek nebo černého rybízu.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 05.07.2012 15:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz