500 ml teplého mléka
200 g mandlové mouky
5 plátku želatiny
90 g cukru
400 ml smetany ke šlehání
4 kiwi
200 g jahod
Do mandlové moučky nalijeme mléko a směs na 10 min. odstavíme. Potom přecedíme přes jemnou utěrku a dobře vymačkáme. Želatinu dáme do trochy vody nabobtnat, vymačkáme a rozpustíme ve vlažném mandlovém mléce s cukrem. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Směs vložíme do chladničky. Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, mandlovou směs vymícháme s trochou šlehačky a pak přidáme zbytek a promícháme. Mandlový pudink rozdělíme do pohárků a střídavě prokládáme plátky kiwi a jahodami. Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Podkud máte rádi mandle, můžete do mléka přidat pár kapek mandlového aroma.Pudink je velmi jemný, lehký a osvěžující.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 06.07.2012 13:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz