korpus: 6 vajec
6 pl krupicového cukru
3 pl hladké mouky
2 pl polohrubé mouky
1 pl gustinu
1 pl oleje
1 pl kakaa
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
krém: 1000 g smetanového jogurtu MAX
1 ks šlehačka 33%
200 ml vlažné vody
2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 g jahodová čokoláda, nebo bílá
300 g hroznové víno prořezané na ploviny
100 g ostružiny
2 pl moučkový cukr
1 pl citronové šťávy
čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do hmoty ručně přidáme prosátou mouku s gustinem a pr. do pečiva a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě. Já jsem pekla na 200 st. asi 15 minut.Každá trouba peče jinak tak se řiďte svou troubou.Po upečení a vychladnutí korpusu na plech vyložený čistým papírem otečíme plát a sundáme pečící papír.
Připravíme si krém. Do 200 ml vlažné vody vsypeme ztužovače a šleháme asi 30 sec. Pak přidáme 2ks jogurtů prošleháme a přidáme ušlehanou šlehačku s nastrouhanou čokoládou a lžící citronové šťávy. Podle chuti přisladíme. Já jsem 2 pl lžíce moučkového cukru přimíchala. Polovinu krému natřeme na korpus a na to rozložíme poloviny hroznového vína a ostružiny. Mírně zamáčkneme do krému a rozetřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a dáme do ledničky vychladit asi 30 minut. Připravíme si čiré želé Dr. Oetker dle návodu. Ještě teplým želém poléváme naběračkou v tenké vrstvě povrch krému. Dáme vychladit do ledničky nejlépe přes noc. Řeza nakrájíme a podáváme.
želé na krém není nutné, ale vypadá to hezky jako pod sklem.
Autor: jarka skrobakova (Jarmila Škrobáková) | |
Datum vložení: 07.07.2012 15:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz