250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
piškoty (raději cukrářské)
silná černá káva
velký panák amaretta (postačí i obyčejný rum, ale amarettko je lepš ;-)
1. Vyšlehat pevný sníh.
2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem.
3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve mascarpone, pak šlehačku a nakonec sníh.
4. Do poháru vrstvit krémovou hmotu na střídačku s piškoty, které se těsně předtím máčí ve směsi kávy a alkoholu. Nakonec vrstvu krému posypat hořkým kakaem.
Dát do lednice ztuhnout - ideálně přes noc.
Hledala jsem poctivě a tuto kombinaci mascarpone a šlehačky jsem tu nenašla, překvapivě... Snad jsem se nepřehlídla...
Je to výýýýborný dezert, schválně to zkuste ;-)
Pozn. z 20.4.13: funguje i s jedním vejcem a jen 200 g smetany.
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 08.07.2012 17:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz