ovoce (rybíz, angrešt)
Těsto:
3,5 hrnku mouky hladké
1 kostka droždí (42 g)
6 lžic cukru
1 hrnek mléka
2 žloutky
3/4 hrnku oleje
Drobenka:
80 g másla
150 g mouka polohrubé
80 g cukru
Dále:
tuk na vymazání plechu
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechuNecháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Mamka ho pekla každý rok, když nevěděla, co s úrodou rybízu, já jsem rozšířila i angrešt. Koláč je vlhčí a pikantnější.
Autor: Ivusa (Ivana Lexová) | |
Datum vložení: 09.07.2012 19:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz