Těsto:
0,5 kg polohrubé mouky
4 lžíce cukru krupice
50 g másla
1 žloutek
1 lžička citronové šťávy
1/2-3/4 lžičky soli
300 ml mléka
1/2 vanilkového cukru
7 g sušeného droždí
Náplň:
350 g netučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
3 lžičky vanilkového pudinku
cukr krupice (podle chuti)
1 žloutek
Dále:
máslo na potření
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr a pudinkový prášek. Poté vmícháme tuhý sníh z bílku.Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvarohovou náplň a těsto uzavřeme.Troubu předehřejeme na 170 °C. Buchty pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.Pečeme asi 5 minut a potom snížíme teplotu na 150-160 °C. Během pečení můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30-35 minut.Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Recept není můj, ale vybraný z http://ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Autor: kudlova3 (Květa) | |
Datum vložení: 10.07.2012 20:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz