Těsto:
5 vajec
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
100 ml oleje
200 ml vody
250 g polohrubé mouky
2 lžíce holandského kakaa
1 kypřicí prášek do pečiva
Pudink:
500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
Na povrch:
600 g zakysané smetany
3 lžíce moučkového cukru
1 skořicový cukr
Dále:
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.Polovinu těsta nalijeme na připravený plech.Do druhé části těsta přidáme kakao, dobře rozmícháme a rozlijeme cik-cak na světlé těsto.Pudink uvaříme dle návodu na obalu a horký rozlijeme cik-cak na syrové těsto.Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.Zakysanou smetanu promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a rozetřeme ji na teplý koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme alespoň 3 hodiny vychladit v lednici.Vychlazenou buchtu nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.
![]() |
Autor: Super MAMA |
![]() |
Datum vložení: 12.07.2012 14:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady