TopRecepty.cz

Bratislavská buchta


Bratislavská buchta

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
100 ml oleje
200 ml vody
250 g polohrubé mouky
2 lžíce holandského kakaa
1 kypřicí prášek do pečiva

Pudink:
500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek

Na povrch:
600 g zakysané smetany
3 lžíce moučkového cukru
1 skořicový cukr

Dále:
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.Polovinu těsta nalijeme na připravený plech.Do druhé části těsta přidáme kakao, dobře rozmícháme a rozlijeme cik-cak na světlé těsto.Pudink uvaříme dle návodu na obalu a horký rozlijeme cik-cak na syrové těsto.Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.Zakysanou smetanu promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a rozetřeme ji na teplý koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme alespoň 3 hodiny vychladit v lednici.Vychlazenou buchtu nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

autor Autor: Super MAMA
Datum vložení Datum vložení: 12.07.2012 14:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz