TopRecepty.cz

Bratislavská buchta


Bratislavská buchta

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g cukru krystal
2 vanilkové cukry
100 ml oleje
200 ml vody
250 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek do pečiva
Pudink:
500 ml mléka
1 vanilkový pudink
Na povrch:
3 zakysané smetany
3 lžíce cukru moučky
1 skořicový cukr
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání

Postup

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.Vejce, vanilkový a krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části.První část těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik-cak mezi světlé těsto.Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik-cak na těsta a dáme péct. Pečeme těsta zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.Zakysané smetany rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a nakonec dáme vychladnout do lednice.

autor Autor: Super MAMA
Datum vložení Datum vložení: 12.07.2012 14:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz