250 ml mléka
1 vanilkový lusk
35 g krupice (z tvrdé nebo polotvrdé pšenice)
50 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
800 g červeného ovoce:
jahody
maliny
rybíz
borůvky
ostružiny
Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr a pak už nesladíme).Mléko přivedeme k varu, nasypeme krupici a potom cukr. Mícháme vařečkou a vše udržujeme asi 10 minut těsně pod bodem varu.Kastrůlek sejmeme ze sporáku a zakryjeme jej alobalem, aby se nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout, pak přimícháme smetanu, odstraníme vanilkový lusk, kastrůlek zakryjeme pokličkou a dáme do chladničky.Očištěné ovoce rozdělíme do pohárů, doprostřed dáme krupicovou směs a ozdobíme ovocem.
Pokud chcete ušetřit čas, můžete si krupici připravit den předem a uložit do chladničky. Pro děti můžete ovoce posypat moučkovým cukrem.
Dezert lze připravovat z nejrůznějšího sezónního ovoce.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 14.07.2012 16:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz