200 g malin (nebo jahod )
200 g ostružin
6-8 plátků želatiny
500 g měkkého vaničkového tvarohu
300 ml ovocné šťávy ( jahodová nebo citrónová nebo jablečná)
30 g nastrouhaných ořechů
1,5 sáčku vanilkového pudinku bez vaření
140 g moučkového cukru
500 ml smetany na šlehání
1/ Nejdříve si namočíme želatinu /postupujeme dle návodu/
V ovocné šťávě rozpustíme jogurtový nebo vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme tvaroh, oříšky a vyšleháme jemný hladký krém.
2/ Ze smetany připravíme šlehačku.
Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec lehce zamícháme šlahačku.
3/ Formu na bábovku /o průměru 22 cm / dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní asi jednu třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe malinami a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému.
Na ni poklademe ostružiny a pokryjeme poslední vrtsvou krému.
4/Bábovku vložíme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout.
5/Hodinu před podáváním vyndáme bábovku, chvíli počkáme a vyklopíme ji na talíř a uložíme ji do chladničky.
Zdroj : Chvilka v kuchyni
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 15.07.2012 16:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz