Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru
150 g tuku
2 žloutky
1 lžíce mléka
vanilka
citronová kůra (podle chuti)
Dále:
500 g čerstvého rybízu (nebo rybízové zavařeniny)
škrob na zahuštění
cukr (podle chuti)
Sníh:
4-6 bílků
80 g cukru
Vypracujeme rukou hladké těsto, necháme odpočinout a vyválíme na velikost formy, množství odpovídá menšímu plechu.Rybíz svaříme s cukrem a zahustíme škrobem, rozetřeme na korpus.Pečeme při 200 °C asi 20 min, dokud okraje nezezlátnou.Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr (spíš podle chuti, než podle receptu). Sníh navršíme na upečený koláč a vrátíme do trouby na 5-10 minut jen, než povrch lehce zezlátne.
Recept není pro začátečníky, ani pro ty, kdo chtějí přesně dodržovat postupy :)
Autor: Daranea (Daniela) | |
Datum vložení: 16.07.2012 18:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz