1 smetana ke šlehání
5 lžic Salka (slazené kondenzované mléko)
50 g čokolády (Milka)
Smetanu ušleháme a když je tuhá, postupně přilijeme Salko.Čokoládu Milka rozpustíme (nejlépe v mikrovlnce) a trochu vychladlou ji postupně přimícháme ke šlehačce.Nalijeme do vhodné nádoby, dáme do mrazáku a asi za hodinu ji lžící promícháme. Po další hodině ji ještě jednou promícháme, aby se nevytvořily ledové krystaly.
Při podávání ji můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami.
Můžeme použít jakoukoliv čokoládu, třeba Kaštany jsou taky vynikající.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 17.07.2012 00:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz