1 menší cuketa (dlouhá cca 20 cm)
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1,5 hrnku cukru moučka
2 lžíce medu
0,5 hrnku rostlinného oleje
0,5 hrnku vlažné vody
3 vejce
1 lžíce rumu
2 lžičky anýzu
1 vrchovatá lžička holandského kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem a medem, postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu.
Všechnu mouku smícháme s práškem do pečiva a anýzem (buďto už mletým, nebo nemletý rozdrtíme v hmoždíři). Tuto sypkou směs přidáme do tekuté, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Buď veškeré těsto vylijeme na plech, nebo jen jeho 2/3 a třetinu obarvíme kakaem a světlé těsto jí na plechu pocákáme.
Šoupneme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme přibližně půl hodiny, raději vyzkoušíme špejlí.
Cuketová buchta se často dělá na způsob perníku, tady však vytvoří opravdu kouzelnou chuť onen anýz.
Autor: sardinka (Kristýna) | |
Datum vložení: 19.07.2012 16:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz