190 g másla
2 žloutky
90 g moučkového cukru
280 g polohrubé mouky
špetka soli
1 kg jablek
50 g cukru
1 čajová lžička skořice
2 balení vanilkového cukru
150 ml jablečné šťávy
tuk na vymazání formy
mouka na zpracování
Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince. Vařte je asi 15 minut s cukrem, 1 čajovou lžičkou skořice, vanilkovým cukrem a 150 ml jablečné šťávy. Nechte vychladnout.
Vymazanou formu na koláče vyložte 2/3 těsta, vytvořte asi 3centimetrový okraj. Naplňte jablečnou směsí a uhlaďte. Zbylé těsto vyválejte na pomoučněném válu na asi 3 cm silnou placku a nakrájejte na 2 cm široké proužky. Položte na koláč tak, abyste vytvořili mřížky. Na okraji dobře přitlačte. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut do křupava.
ČL - čajová lžička
Autor: KristynaM (Kristýna) | |
Datum vložení: 23.07.2012 11:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz