1.vrstva-třená klasika:
4 vejce
150 g cukru
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 ml vody
2. vrstva-pudink:
3 balíčky vanilkového pudinku
kakaový prášek
4 lžíce cukru
1 l mléka
3. vrstva:
sušenky Bebe (nebo jiné hranaté čajové sušenky 30ks)
4. vrstva-čokoláda:
velká čokoláda na vaření
buchta: vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vodu, jen lehce promícháme, aby se těsto spojilo (mám zkušenost, že čím je těsto řidší, tím je buchta nadýchanější) a pečeme 10min na 180°C, snížíme na 150°C a dopečeme asi 20min
pudink: nevaříme podle návodu, ale uděláme hustší kakaový pudink, cukr a kakao dejte podle chuti, nekupuju čokoládový pudink, nechutná mi :), lijeme na vychladlý korpus, tak se nejlépe urovná
na chladný pudink skládáme sušenky a rovnoměrně je polijeme rozpuštěnou čokoládou (nejlepší je rozpustit ve vodní lázni)
Vím, že už je tady pár podobných receptů, ale vždycky jsem v nich objevila něco jinak, taky tady je můj nejoblíbenější.
Autor: Daranea (Daniela) | |
Datum vložení: 25.07.2012 19:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz