Těsto:
400 g hladké mouky
200 g másla (tuku)
200 g cukru
1 vejce
1 špetka sody bikarbony
1 špetka soli
6 lžic mléka nebo podle potřeby
8 velkých jablek nebo podle potřeby
skořice
krystalový cukr na posypání
Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi.Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet.Těsto necháme chvíli odpočinout v lednici. Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme zvlášť.Na vymazaný a vysypaný plech položíme jednu polovinu těsta, rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova.
Autor: Semy.cz (Martina Beneová) | |
Datum vložení: 30.09.2008 20:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz