TopRecepty.cz

Lehoučký mandlový cheesecake


Lehoučký mandlový cheesecake

Suroviny

Korpus:
100 g mandlí (já dala loupané)
100 g sušenek (já dala "anglické sušenky" zn. Albert)
4 lžíce mléka

Náplň:
300 g bílého jogurtu (Hollandia)
200 g tvarohu (nízkotučný funguje, ale lze i tučnější)
100 g moučkového cukru
40 g vanilkového cukru
špetka soli
2 celá vejce
2 rovné lžíce mandlového aroma (i méně)
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu

Postup

Korpus:
Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené peč. papírem) - trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky. Na 180°C zapéct 15 min, pak nechat vychladnout, pak fouknout formu na chvilku do mrazáku.

Předehřát včas troubu a umístit do ní plech/pekáč s horkou vodou - nad toto pak mřížku a na ni posléze formu s korpusem a náplní!!!

Náplň:
Smíchat postupně všechny ingredience (ne šlehačem, stačí ručně), nakonec škrob. Nalít na korpus a péct:
180°C - 15min, pak snížit na
130°C - 60min dopékat.
Cake by měl zůstat světlý, ve středu se může ještě lehce třást.
Nechat vychladnout při pokojové teplotě, pak ještě ideálně přes noc vychladit v ledničce.

Poznámka

www.madlinakuchyne.blog.cz

Je to naprosto vynikající a téměř dietní dezert!!! Korpus bez másla (sušenky byly taky spíš sušší) mě doslova nadchl!

Pozor na mandlové aroma - pro někoho by to mohlo být příliš výrazné, pro jistotu dejte méně.

VYCHYTÁVKU s pečením cheesecaku ve SKORO-vodní lázni jsem dělala poprvé a je to bomba! Tvarohová vrstva je pak krásně krémová. Ideálně by to mělo být tak, že se celá forma vodotěsně obalí alobalem a postaví přímo do pekáče s vodou, ale nechtěla jsem riskovat, že to neobalím pořádně a pak se to celé rozmočí... Mělo by to jít upéct i bez vody v troubě, ale je to opravdu rozdíl, však to zkuste ;-)

autor Autor: Kanyla (Kamila)
Datum vložení Datum vložení: 31.07.2012 20:14

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz