Na těsto:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
5 polévkových lžic polohrubé mouky
2 kávové lžičky kakaa
Na krém:
300 ml šlehačky Hollé (nebo obyčejný + ztužovač)
1 čokoláda Margot (100 g)
50 ml rumu
50 g čokolády
Cukr s vejci pořádně vyšleháme, 15-20minut. Mouku s kakaem smícháme a opatrně vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C, 20 minut.
Ještě horkou roládu lehce pocukrujeme a i s pečícím papírem smotáme a dáme na mřížku zcela vychladnout.
Šlehačku vyšleháme do tuha, do 2/3 přimícháme Margotku nastrouhanou na hrubém struhadle. 1/3 si necháme na potření rolády.
Z vychladlého korpusu sundáme pečící papír, pokapeme ho rumem, potřeme šlehačkou s nastrouhanou Margotkou, smotáme a potřeme.
Z čokolády nastrouháme hoblinky a roládu ozdobíme.
Autor: nofrona (nofrona) | |
Datum vložení: 05.08.2012 15:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz