3 balíčky cukrářských piškotů (po 12 ks)
500 g italského mascarpone
150 ml smetany ke šlehání (33%)
100 g moučkového cukru
200 ml espressa
50 ml amaretta (nebo rumu)
2 lžíce kakaa
NEOBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Připravíme si espresso, či instantní kávu a vychladíme. Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme cukr a vmícháme do mascarpone. Vzniklý krém odložíme.Piškoty namáčíme rychle z obou stran a skládáme do mělké mísy či na tác. Podélně ve dvou sloupcích po šesti. Poté naneseme vrstvu krému a postup opakujeme ještě dvakrát.Zbylým krémem opatrně potřeme hrany a dáme vychladit do lednice. Před podáváním zasypeme vrch kakaem přes sítko.Písmena jsem si vytiskl, vystříhal a před zasypáním je položil na krém. Po zasypání, je nutné opatrně odstranit, nejlépe pinzetou.
Autor: rikin2 | |
Datum vložení: 06.08.2012 11:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz