Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
50 ml (6 lžic) oleje
1 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
Maková náplň:
2 hrnky mletého máku
2 hrnky mléka
1 vanilkový cukr
5 lžic cukru krupice
mletá skořice
mletý hřebíček (možno vynechat)
Dále:
švestky (možno vynechat)
Drobenka:
0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku hrubé mouky
0,5 hrnku cukru krupice
60 g Hery nebo másla
Nejdříve mléko přivedeme skoro k varu, vsypeme do něj mletý mák a za stálého míchání vaříme 5-10 minut.Do zhoustlé hmoty přisypeme cukry a skořici, pokud máme, tak i mletý hřebíček a dobře promícháme. Hotovou náplň necháme vychladnoutNa těsto nejprve smícháme mouku, cukr a kypřící prášek do pečiva. Přidáme mléko, olej, vejce a vše dohromady promícháme.Nalijeme na pečicím papírem vyložený velký plech s vyššími okraji.Pak lžící klademe na těsto hromádky makové náplně. Pokud máme, můžeme přidat i pokrájené švestky, ale nemusí být.Nakonec zasypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencí.Pečeme v předehřáté troubě asi na 160 °C do růžova asi 40 minut.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Buchta se vždycky podaří a je jí hodně.
Mák se dobře mele elektrickým mlýnkem na kávu.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 03.10.2008 20:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz