2 vejce
1 hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 lžíce kakaa
2-3 lžíce mléka
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu rozehřejeme na 170-180 °C.Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, prosátou polohrubou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a mléko a společně dobře promícháme.2/3 hotového těsta vlijeme do připravené formy.Do zbylé 1/3 těsta přimícháme kakao a 2-3 lžíce mléka a nalijeme ji na světlé těsto.Bábovku vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 40-50 minut.Správné propečení bábovky vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do těsta, a pokud je po vytažení suchá, bábovka je hotová.Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté ji vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.Před podáváním bábovku pocukrujeme.
Bábovková forma se musí pečlivě vysypat, jinak bábovku nevyklopíme.
Každá trouba peče jinak, proto po 30 minutách doporučuji bábovku hlídat a zjišťovat, jestli je upečená, špejlí. Píchneme do bábovky a zjistíme, jestli je olepená těstem - v tom případě dopečeme bábovku. Pokud je špejle suchá, bábovka je už upečená.
Autor: volhpe1 (Petr) | |
Datum vložení: 12.08.2012 19:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz