TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč


Francouzský hruškový koláč

Suroviny

4-5 zralých hrušek
150 g mouky
100 g cukru
2 vejce
1 dcl mléka
3 PL oleje
2 čl prášku do pečiva
sůl

Na polití:
80 g másla
1 vejce
3 PL cukru

Postup

Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny.Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom.Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Potom do formy nalejeme polovicu cesta.Hrušky očistíme, zbavíme ich jaderníkov a nakrájame na plátky. Poukladáme ich do naliateho cesta. Potom na ne nalejeme zvyšok cesta.Dáme do rúry a pečieme 10 minút pri 180 °C .Poleva: Maslo necháme rozpustiť na veľmi slabom ohni. Do čiastočne vychladnutého masla pridáme cukor a vajce a znovu všetko dobre premiešame .Po upečení koláč poprepichujeme vidličkou a na jeho povrch nalejeme polevu. Dáme znovu zapiecť na 10 minút.
Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme .

autor Autor: elzarsk
Datum vložení Datum vložení: 19.08.2012 14:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz