Korpus:
150 g sušenek
50 g rozpuštěného másla
Náplň:
500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
100 g cukru krupice
15 g hladké mouky
3 celá vejce
40 ml smetany
3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.)
Poleva:
150 g tučné zakysané smetany
15 c cukru moučka
2-3 lžičky levandulového extraktu
1. Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku).
2. Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C.
3. Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min.
Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.
Pozn.: levandulový exktrakt - do půl dcl dobré vodky 1 lžíci sušeného květu levandule, zavíčkovat a cca po týdnu louhování je extrakt hotový.
www.luciedvorakova.blogspot.cz
Cake jsem pekla na jednu "venkovní" akci, takže foto je lehce táborákové =) Chuť je ovšem delikatesní, lehoučká, jemně navoňaná... a vůbec, zkuste to sami ;-)
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 19.08.2012 23:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz