Těsto:
250 ml mléka
2 žloutky (nebo 1 vejce)
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
42 g čerstvého droždí
Náplň:
5-10 lžic cukru krupice
1-3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, osladíme, zasypeme lžící mouky a necháme asi 5-10 minut vzejít kvásek.Vlijeme ho do mouky promíchané se solí, přidáme vše ostatní a vypracujeme tužší těsto.Když zdvojnásobí svůj objem, což trvá asi 45 minut, rozdělíme ho na poloviny a každý díl rozválíme co nejtenčeji, asi na 40x30 cm.Těsto potřeme změklým máslem (ne však rozehřátým, protože by moc teklo) a podle chuti posypeme cukrem se skořicí.Zabalíme ho jako roládu a středem po celé délce rozřízneme.Jednotlivé pruhy spleteme do sebe a vytvoříme věnec. Stejně postupujeme i s druhým kusem těsta.Přemístíme na plech a necháme asi 20 minut znovu kynout.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut na 180 °C (horkovzduch), poté zmírníme na 150 °C a dopečeme ještě asi půl hodiny dorůžova.
Zdroj: Maminčiny recepty - Estonský kringel
Autor: Hella | |
Datum vložení: 22.08.2012 14:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz