Těsto:
40 dkg mouky Jizerka
20 Hery
10 cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
asi 1 kg nastrouhaných jablek nahrubo
cukr
skořice
rozinky
Sníh:
3 bílky ušleháme
2 lžícemi cukru písek
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.
Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm.
Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.
Pečeme na 180°C asi 40 minut.
Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.
Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.
Autor: Olga Urvalkova (Olga) | |
Datum vložení: 23.08.2012 11:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz