250 g rebarbory
250 g jahod
50 g cukru
Těsto:
125 g másla
150 g polohrubé mouky
75 g Solamylu
125 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
Drobenka:
100 g hrubé mouky
50 g krupicového cukru
60 g másla
Rebarboru oloupeme a stonky nakrájíme na cca 1 cm široké kousky. Jahody očistíme a podle velikosti pokrájíme na poloviny či čtvrtiny. V míse spolu smícháme a zasypeme 50 g cukru.Na těsto smícháme v jiné míse polohrubou mouku, Solamyl, cukr a vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a máslo. Tyto suroviny utřeme a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.Těsto pokryjeme oslazenou rebarborou s jahodami.Ze směsi krupicového cukru, hrubé mouky a změklého másla připravíme rozdrobením v rukách drobenku a posypeme ji na vrstvu rebarbory a jahod.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 30-40 minut.
Recept mám od kamarádky Blanky, která ho uveřejnila na stránkách Labužník.cz (bez jahod).
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 27.08.2012 22:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz