50 g instantní polenty
200-250 ml jablečného džusu
Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60 °C. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.
Recept mám od kolegyně z práce, která si takto občas připravuje polentu na svačinu. Zprvu jsem tomu moc nevěřila, pak jsem to jednou vyzkoušela a byla jsem nadšená. Od té doby takto polentu připravuji na různé oslavy i jako rychlou večeři a pokaždé má velký úspěch.
Jablečnou variantu lze vylepšit špetkou mleté skořice nebo perníkového koření.
Jablečný základ můžeme vyměnit za jiný, výborný je hruškový nebo brusinkový. Naopak nám nechutnal pomerančový a grepový, ale sto lidí, sto chutí.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 30.08.2012 07:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz