4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml bílého jogurtu
100 ml oleje
1 lžička rumu
250 g hladké mouky
0,5 sáčku prášku do pečiva
červený rybíz
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme.Z bílků připravíme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do tohoto receptu je sníh opravdu důležitý. Těsto je celkově hutnější a díky sněhu to celé bude nadýchanější.Nakonec zapracujeme do těsta omytý a okapaný červený rybíz. Odhadem dvě hrstičky.Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.Naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 45 minut.
Pokaždé, když peču bábovku, mám jiný recept. Ale tento nás opravdu chuťově tak oslovil, že rozhodně bude na dlouhou dobu mým favoritem.
Autor: plotna (Jana Vojtová) | |
Datum vložení: 31.08.2012 19:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz