600 g dýně hokkaido
400 ml kokosového mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
100 g slunečnicových semínek
50 g strouhaného kokosu
šťáva z 1/2 limetky
kokosový olej
mandle na ozdobu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Kokos a slunečnici nasekáme na jemno a natlačíme na spodek dortové formy. Polejeme kokosovým olejem a 10 minut předpečeme.
Dýni nakrájíme na kostičky a ve vodě se špetkou soli a skořice povaříme cca 5 minut do poloměkka. Poté rozmixujeme s plechovkou kokosového mléka, sáčkem vanilkového cukru, limetkovou šťávou a dvěma vejci. Nalijeme na krustu, necháme pár minut uležet a vložíme do vyhřáté trouby. Na spodek umístíme pekáček s vodou, aby koláč zůstal vláčný a pečeme cca 30 minut.
Po vychladnutí ozdobíme mandlemi a necháme uležet do druhého dne v lednici.
http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Slunickovy-dy...
Koláč jsem dělala ve středu, ale k "publikování" jsem se dostala až dnes. Tak se tu dnes sešly dva dýňové koláče - jeden klasika, jeden "dietní" bez těsta. Snad to nikoho neurazí a každý si vybere :-)
Autor: Tanicka | |
Datum vložení: 02.09.2012 11:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz