Těsto:
500 g polohrubé mouky
40 g cukru
sůl
20 g droždí
250 ml mléka
60 g másla
Náplň:
4 jablka
skořicový cukr
Na potření:
1 žloutek
1 lžíce sladké smetany
Pripravíme si kysnuté cesto tak, že všetky prísady vypracujeme naraz ( bez prípravy kvásku, driždie len predtým rozdrobíme v mlieku a premiešame ) a necháme ho cca 50 minút kysnúť. Medzitým si jablká ošúpeme, narežeme na malé kocky a zmiešame so škoricovým cukrom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 16 rovnakých kúskov, naplníme ich jablkami a uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali navzájom. Necháme ich ešte 20 minút kysnúť.
Žĺtok vymiešame so smotanou, bochníčky potrieme a pečieme ich v rúre na 200°C.
Bochníčky sú chutné i s inou ovocnou náplňou.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 02.09.2012 12:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz