Těsto:
4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny
400 g švestek
200 g povidel
Na zdobení:
100 ml šlehačky
mandlové lupínky
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200´C asi 12 minut. Po upečení přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Až nabobtná, vymačkáme ji a zahřejeme a želatinu rozpustíme (nevaříme!). K želatině přidáme asi 2 lžíce šlehačky, kterou jsme mezitím ušlehaly, promícháme a přimícháme k ušlehané šlehačce.
Vychladlý korpus potřeme povidly, smetanovým krémem a švestkami pokrájenými na drobnější kousky. Pomocí pečícího papíru opatrně svineme a necháme v chladnu ztuhnout. Těsně před podáváním zdobíme šlehačkou a mandlovými lupínky.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 02.09.2012 19:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz