Tento poměr je na 1 plech:
Světlé těsto:
3 vejce
3 PL horké vody
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g mouky
50 g škrobu
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
Tmavé těsto:
do mouky přimícháme 30 g kakaa
Náplň brusinková se šlehačkou:
375 ml šlehačky
1 balíček vanilkového cukru
2 balíček ztužovače šlehačky
300 g brusinkového kompotu
Náplň čokoládová:
400 ml šlehačky
2 balíček vanilkového cukru
2 balíček ztužovače šlehačky
75 g rozpuštěné čokolády
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky.
Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a vmícháme do těsta.
Těsto rozetřeme na papírem vyložený pečicí plech a ihned upečeme do světle zlaté barvy (horký vzduch plus 160°-180°C: 20-25 min. nebo horní/spodní pečení 180°-200°C: 15-20 min.+ předehřát, 2. úroveň odspodu).
Plát těsta vyklopíme na vodou navlhčenou utěrku, papír stáhneme a těsto pomocí utěrky srolujeme. Po vychladnutí plníme libovolnou náplní, trochu náplně ponecháme stranou na potření rolády zvenku. Krájíme na 2 cm silné kousky.
Brusinková náplň:
ušleháme smetanu se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přimícháme brusinky, natřeme na upečenou roládu a srolujeme.
Čokoládová náplň:
ze smetany vanilkového cukru a ztužovače ušleháme hustou šlehačku, část šlehačky smícháme s mírně vychládlou čokoládou, přidáme k ostatní šlehačce a umícháme do hladkého krému. Potřeme upečenou roládu a srolujeme.
Dobrou chuť :-)
Autor: Semy.cz (Martina Beneová) | |
Datum vložení: 15.10.2008 08:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz