600 g jablek
1 vanilkový pudink
70 g cukru
1 vanilkový cukr
1/4 l vody
1/8 l pomerančového džusu (nebo šťávy z pomeranče)
1/2 sáčku dětských piškotů
rum
šlehačka na ozdobení
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek je to prakticky hned), zalijeme je zbylou vodou a džusem, v nichž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.
Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.
Lehký podzimní dortík, když nevíme, co s padanými jablky.
Autor: Dajda | |
Datum vložení: 06.09.2012 06:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz