TopRecepty.cz

Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"


Čokokoláč jako

Suroviny

150 g změklého másla
150 g krupicového cukru
3 celá vejce
50 g hladké mouky
špetka soli
200 g kvalitní hořké čokolády
3 lžíce vody
máslo
mouka

Postup

Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři :)), vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty. Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 min. Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.

Poznámka

Jestli jsem dobře hledala a překladač dobře přeložil, tak název z francouzského originálu přeložený do češtiny zní " rozplývající se, rozpouštějící se, tající v ústech čokoládový" a to opravdu je.
Našla jsem několik podobných, žádný nemá stejný poměr surovin a vždycky jde o dortíčky nebo bábovičky.
Zdroj Gurmet.

autor Autor: senky (Jana Šenkyříková)
Datum vložení Datum vložení: 06.09.2012 12:25

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz