Těsto:
350 g hladké mouky
150 g bílého jogurtu
190 g Hery
1 žloutek
1 špetka soli
Náplň:
nastrouhaná jablka (podle potřeby)
mletá skořice
cukr krupice (podle chuti)
malé množství strouhanky
rozinky
mandle (nebo ořechy)
Na pomazání:
1 rozkvedlané vejce (možno vynechat)
Do mísy nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, na menší kousky nakrájenou Heru, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, jde to hezky a rychle. Odložíme ho do mikrotenového sáčku do lednice na chvíli vychladit.Mezitím nastrouháme jablka a připravíme ostatní ingredience na štrúdl.Těsto rozdělíme na 3 díly a každý jednotlivě rozválíme na moukou posypaném válu. Jde to moc hezky, těsto se netrhá.Plát vyváleného těsta posypeme strouhankou, rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy nebo mandlemi.Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem (není nutné). Štrúdl pečeme v troubě do zlatova téměř půl hodiny na cca 180 °C.
Nevím, odkud recept na těsto pochází, já ho mám od sestry.
Autor: Ivusa (Ivana Lexová) | |
Datum vložení: 06.09.2012 12:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz