6 vajec
300 g krupicového cukru
1 špetka soli
200 ml mléka
250 g másla
350 g polohrubé mouky
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
U pěti vajec oddělíme žloutky od bílků.Všech 5 oddělených žloutků, krupicový cukr a jedno celé vejce ušleháme do světlé pěny.Ze všech bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.K žloutkové pěně přišleháme mléko, rozpuštěné vlahé máslo a postupně i polohrubou mouku. Do téhle směsi lehce "zabalíme" bílkový sníh. Těsto máme hotové.Vlijeme ho do předem vymazané a vysypané větší bábovkové formy.Pečeme v troubě předehřáté na 165 °C zhruba 45 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečenost bábovky zkoušíme špejlí.
Tenhle recept jsem opsal z kuchařky "Poklady klasické české kuchyně" od Romana Vaňka. Chtěl jsem se s vámi o tenhle recept podělit, protože je opravdu skvělý. Určitě vám tahle bábovka bude moc chutnat:-) Určitě můžete přidat i kakao nebo nasekané oříšky, ani hrozinky by nebyly od věci.
Autor: pekarpecehousky | |
Datum vložení: 07.09.2012 18:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz