Těsto:
200 g hladké mouky
100 g tuku Ceres Soft (Omega)
8 lžiček studené vody
špetka soli
Pudinkový krém:
1 vanilkový pudink
4 dl mléka
2-3 lžíce cukru
kousek másla
rum (nebo likér - třeba medovina)
Tvarohový krém:
30 g pudinkového prášku
2,5 dl mléka
200 g tvarohu
kousek másla
cukr (nebo vanilkový cukr)
Dále:
čerstvé ovoce (nebo kompotované)
želatinová poleva
Z uvedených surovin vypracujeme těsto (lze elektrickými metlami), rozválíme ho a vyložíme jím suchou kulatou koláčovou formu. Vložíme na půl hodiny do lednice (těsto se při pečení tolik nestáhne). Pak probodáme dno vidličkou, aby se při pečení nezdvihalo a upečeme.Uvaříme si oslazený pudink a do ještě teplého zašleháme kousek másla a rum. V případě tvarohové náplně zašleháme tvaroh.Vychladlý korpus naplníme krémem. Já ho nechávám ve formě, protože koláč je hodně křehký. Na krém naaranžujeme bohatě ovoce, které vybereme podle roční doby: v časném létě jahody, nyní k podzimu hroznové víno a nektarinky, v zimě kompot (broskve, ananas ad.).Z vody nebo kompotové šťávy uvaříme želatinovou polevu a ovoce chladnoucí želatinou buď přelijeme nebo přeleštíme štětečkem. Po zchladnutí uložíme minimálně na 24 hodin do lednice.
Nezameňujte prosím 100% tuk za Héru, koláč by zůstal tvrdý.
Autor: Dajda | |
Datum vložení: 09.09.2012 08:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz