Na těsto:
450 g hladké mouky
225 g tuku typu Omega - Ceres Soft
18 kávových lžiček studené vody
špetka soli
Na náplň:
jablka
cukr
vanilkový cukr
skořice
2-3 hřebíčky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a polovinou vyložíme plech na pečení. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kusy (čtvrtky). Koláč hustě obložíme jablky, která posypeme cukrem, skořicí, případně přidáme 2-3 hřebíčky (celé). Vyválíme druhou placku a koláč s ní překryjeme. Těsto probodáme, aby se během pečení nevyboulilo.
Na rozdíl od ovocného páje je tenhle jablkový skvělý teplý.
Autor: Dajda | |
Datum vložení: 09.09.2012 08:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz