Korpus:
1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná)
půl hrnku cukru
cca 100 g studeného másla
2 lžíce mletého zázvoru
čtvrt lžičky soli
Náplň:
10 švestek
2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady)
2 vejce
půl hrnku cukru
půl hrnku hladké mouky
3 lžíce citronové šťávy
1. Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout.
2. Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit (možno lehce podlít), vychladlé rozmixovat tyčákem.
3. Kvedlačkou smíchat vejce, cukr, mouku, citr. šťávu a nakonec švestkové pyré.
4. Těsto vyválet/vmačkat do formy, předpéct 10 min na 180°C, pak přidat náplň a dalších 15-20 min dopéct. Krájet až po úplném vychladnutí.
http://www.dulce-de-leche-blog.com/
Řezy jsou chuťově velmi výrazné, doporučuji servírovat spíš po menších kouscích.
Původní recept je na plech 18x28, já jsem dělala do dortové formy o průměru 23cm, mohla by být i maličko větší.
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 09.09.2012 10:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz