TopRecepty.cz

Švestková zmrzlina


Švestková zmrzlina

Suroviny

200 g vypeckovaných švestek
50 ml vody
2 lžíce cukru
3 ks hřebíčku

200 ml smetany ke šlehání
2-3 lžíce medu
100 ml hustého bílého jogurtu
3 lžíce mandlového griliáše

Mandlový griliáš:
100 g neloupaných mandlí
100 g cukru krupice
4-8 lžic vody

Postup

1. Švestky, cukr, hřebíček a vodu povařit 10 min nebo až se vyvaří větší část tekutiny. Vybrat hřebíčky a nechat vychladnout. Rozmixovat tyčákem.
2. Smetanu vyšlehat do tuha, na konci zašlehat med, opatrně vmíchat jogurt a švetkové pyré.
3. Vmíchat 3-5 lžic griliáše a v kovové misce mrazit. Každou hodinu promíchat, cca 3-4x.

Mandlový griliáš:
1. Mandle namlet nahrubo, na suché pánvi opékat 2 minuty - až se rozvoní.
2. Přidat cukr a vodu, až se začne tvořit karamel, sundat z ohně a přemístit na talíř vymazaný olejem (jinak to už nikdy neodlepíte =D).
3. Vychladlé kusy prohnat foodprocesorem (rozmixovat do libovolné hrubosti/jemnosti). Zbytek lze použít na posyp dortů, jako součást müsli nebo třeba do korpusu na cheesecake.

Poznámka

http://madlinakuchyne.blog.cz

Je výýýbornáááá!

autor Autor: Kanyla (Kamila)
Datum vložení Datum vložení: 09.09.2012 10:37

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz