1 balíček listového těsta
1 kg jablek
cukr moučka
vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
šlehačka ke šlehání (lze použít i krém s příchutí vanilky)
Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme na pláty a položíme na vymazané a vysypané plechy. Těsto pořádně propícháme vidličkou, aby nevznikly při pečení bubliny a dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 °C do zrůžovění.Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jadřince, dáme do hrnce, přilijeme malinko vody, přidáme cukr (moučku + vanilkový cukr), každý jak má rád sladké a rozvaříme. Pak přidáme pudink rozmíchaný v kapce vody a necháme vařit, dokud nevznikne hustá hmota.Vyšleháme šlehačku s cukrem (moučka + vanilkový). Na jeden plát těsta (již upečeného) vlijeme a rozetřeme uvařená jablka a na ně opatrně rozetřeme připravenou šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta a dáme vychladit do lednice.Krájíme na čtverečky až po dostatečném vychlazení a až těsto natáhne vlhkost z jablek, jinak se bude lámat. Nakonec před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Tento recept mi kdysi poslala kamarádka a byl by hřích se s Vámi nepodělit :-)
Autor: dexpre (Simča) | |
Datum vložení: 16.10.2008 12:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz