Těsto:
400 g polohrubé mouky
150 g mletého cukru
180 g másla (nebo Hery)
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
Sníh:
4 bílky
100 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
Dále:
1 kg směsi ovoce (meruňky, broskve, švestky, jablka, hrozny...)
čokoládová poleva
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme nejméně na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku.Z odleželého těsta z chladničky pomocí folie rozválíme plát a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.Poklademe rovnoměrně nadrobno nakrájenou směsí ovoce.Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukry a ještě krátce šleháme.Sníh rozetřeme na vrstvu ovoce a nakonec na povrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto z mrazničky.Pozvolna dozlatova upečeme. Dbáme na to, aby se vrchní vrstva nespálila. V závěru pečení můžeme plech přikrýt alobalem a dopéci.Upečený koláč krájíme na čtverečky, zdobíme ovocem a pokapeme čokoládou.
Tip: K směsi ovoce můžeme přidat rozinky nebo brusinky namočené v rumu.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 15.09.2012 08:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz