5 vajec
100 g cukru krupice nebo krystalu
3 lžíce kakaa
máslo na vymazání plechu
a mouka na vysypání + alobal
1 šlehačka
1 lžička vanilkového cukru
Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a poté vysypeme moukou.
VAž se nám pěna ušlehá, ručně pomalu vmícháme 3 lžíce kakaa (nejlépe přesátého) a nalijeme na plech a dáme do předehřáté trouby na 8 min.Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.Ušleháme šlehačku spolu se lžičkou vanilkového cukru. Šlehačkou potřeme těsto.Pomalu rolujeme a přitom stahujeme alobal. Roládu dáme do lednice a necháme do druhého dne.Rozbalíme, ukrojíme a můžeme servírovat.
Je důležité dodržet postup, jinak roláda nebude nadýchaná.
Autor: jvtucnak | |
Datum vložení: 15.09.2012 11:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz