5 vajec
200 g hladké mouky
180 g cukru moučka
1 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
mouka
Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby se do bílků nedostal ani kousek žloutku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Do směsi zašleháme žloutky.Poté přisypeme prosátou mouku, promíchanou s práškem do pečiva a jednu lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme na dokonale hladké, polotekuté těsto.To nalijeme do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy, mírně odhrneme k okrajům od středu a formu vložíme do trouby, rozehřáté na cca 170 °C. Po přibližně půl hodině by dortový korpus měl být hotov.Před vypnutím trouby ještě uděláme zkoušku špejlí - píchneme do korpusu a pokud se na ni nenalepilo těsto, vše je v pořádku. Troubu vypneme a otevřeme. Za 15 minut dort opatrně vytáhneme.Když je možno na formu pohodlně sáhnout, korpus vyndáme, aby se nezapařil. Ozdobíme dortík podle chuti a nálady.
Autor: medmic | |
Datum vložení: 18.09.2012 19:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz