TopRecepty.cz

Rakouský makovec bez mouky


Rakouský makovec bez mouky

Suroviny

125 g másla
125 g cukru krupice
200 g mletého máku
4 vejce L
1 limetka
85 g moučkového cukru (1/2 hrnku)

Postup

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.Do pěny postupně (po jednom) zašleháme žloutky.Přidáme nastrouhanou kůru z 1 limetky, mletý mák a dobře promícháme.Nakonec do těsta lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Ke konci pečení zapíchneme do makovce špejli, abychom se ujistili, že je dobře propečený. Špejle by po vytažení měla být suchá a čistá.Upečený makovec necháme vychladnout a potřeme polevou. Tu připravíme smícháním šťávy z 1 limetky s prosátým moučkovým cukrem. Cukr přisypáváme postupně, dokud není poleva krásně lesklá a hustá tak, aby se dala rozlévat.Polevu necháme zcela zaschnout (v lednici to jde nejlépe) a makovec nakrájíme na úhledné klínky.

Poznámka

Kdo nemá rád kyselejší polevy z citronu či limetky, stačí makovec pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou. Dlouho jsme s tchyní hledaly dobrý recept na makovec, ale všechny s moukou nám připadaly dost suché. Tento je úžasně šťavnatý.

autor Autor: katyvypl
Datum vložení Datum vložení: 27.09.2012 14:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz